مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترس از مرگ در بسياري از انسان ها وجود دارد. هر فردي با درجات مختلف و به دلايل مختلفي از مرگ مي‌ترسد. برخي از افراد در پي ترسي كه از مرگ دارند، محتاطانه‌تر عمل مي‌كنند و از انجام رفتارهاي پرخطر دوري مي‌كنند، كه به معناي تقويت اميد به زندگي است و اما برخي ديگر در پي اين ترس دچار اضطراب شديد شده و در فعاليت‌هاي روزانه خود به مشكل مي‌خورند، كه بايستي درمان شوند. اين نوع ترس در واقع نوعي بيماري رواني است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. در ادامه علل و راه هاي مقابله با آن را آورده‌ايم. استفاده از روش‌هاي درمان اضطراب در بروز و كاهش نشانه‌ها موثر است.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه تر از مرگ مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني  از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ترس از مرگ خود و ديگران | درمان ترس از مردن

ترس از مرگ

انسان‌ها در طول زندگي خود ترس‌هاي مختلفي را تجربه مي‌كنند، ترس از مرگ يكي از اصلي‌ترين و اولين ترس‌هاي بشر است. در واقع دليل ايجاد اين ترس، مي‌تواند ابهام و ناشناخته بودن جهان پس از مرگ باشد. هر كس متناسب با باورها و عقايدي كه دارد، مرگ را به گونه‌اي خاص تصور مي‌كند. اما در واقع هيچ كس به طور كامل نمي‌داند، مرگ چيست و تصوري از آن ندارد.

ترس از مرگ را مي‌توان از دو جهت بررسي كرد. در برخي از افراد ترس از مرگ مثبت عمل مي‌كند و آن ها را انجام رفتارهاي پرخطر دور مي‌كند و باعث افزايش اميد به زندگي مي‌شود، بنابراين به عنوان يك ترس سالم طبقه بندي مي‌شود.

اما در برخي افراد ديگر ترس از مرگ باعث ايجاد اختلال در انجام امور روزمره آن‌ها مي‌گردد، به طوري كه اين ترس باعث ايجاد فوبيا و يا اختلال اضطراب و افسردگي در آن‌ها مي‌شود و به يك اختلال رواني تبديل مي‌شود. 

دلايل و علت هاي ايجاد ترس از مرگ

افراد مختلفي كه ترس ازمرگ را تجربه مي‌كنند، براي آن دلايل مختلفي دارند، اما به طور كل علت دقيقي به عنوان دليل بروز ترس ازمرگ مرضي مشخص نشده است. اما رايج‌ترين و مهم‌ترين دلايل ترس از مرگ را در ادامه توضيح داده‌ايم.

🔷دلايل مذهبي

بسياري از آدم‌ها به دليل باورهاي مذهبي‌شان، از مرگ مي‌ترسند. اين دسته از افراد باور دارند كه مي‌دانند پس از مرگ چه اتفاقاتي خواهد افتاد، به همين دليل مي‌ترسند اگر مطابق با قوانين (آداب مذهبي) عمل نكنند به سرنوشت بدي پس از مرگ دچار شوند.

از آنجايي كه عقايد و باورهاي ديني موضوعي است كه ريشه در اعتقادات مذهبي گروه بزرگ‌تري از جامعه دارد، فرد براي كنار گذاشتن ترسش به دنبال انجام اعمالي مي‌رود كه احساس گناه‌اش را از بين ببرد، گاه اين امور تبديل به عادت و رفتار او شده و در صورتي كه نتواند به ‌آن‌ها بپردازد، دچار حمله‌هاي عصبي و يا نگراني مفرط خواهد شد.

بدون آن كه بداند اين تنش، در واقع ريشه در ترس ازمرگ او دارد. چرا كه هدف دين و مذهب ذاتا براي آرامش يافتن انسان است، پس مي‌توان نتيجه گرفت كه عدم دستيابي به آرامش از طريق مذهب، نشان دهنده يك اضطراب دروني است كه با كمك متخصصان روانشناسي قابل حل خواهد بود.

🔷كارنامه در زندگي

دليل ترس از مرگ در بسياري از افراد، وابسته به عملكرد آن‌ها در اين زندگي است. در واقع عدم رضايت از كارهايي كه انجام داده اند، باعث شده كه احساس كنند تا به حال هيچ كار درستي براي خود و اطرافيان‌شان نكرده‌اند و در نهايت مي ترسند كه مرگ به سراغ‌شان آيد.

🔷درد و يا بيماري

بسياري از آدم‌ها هم از خود مرگ نمي‌ترسند و در واقع ازشرايطي ترس دارند كه باعث مرگ آن‌ها شود. مواردي همچون تصادف، فلج شدن، يك بيماري سخت و … مي‌تواند از ترس‌هاي اين دسته از افراد باشد. در سال‌هاي اخير كرونا موجب تشديد اين نوع ترس از مرگ شد، در همين راستا سازمان بهداشت جهاني پروتكل‌هاي مختلفي براي غلبه بر استرس ناشي از كرونا منتشر كرد.

🔷لذت نبردن از زندگي

برخي از افراد نيز همواره به دنبال اين هستند كه خوشبختي را پيدا كنند و بسيار در اين مسير حرص مي‌خورند كه چرا از آنچه كه در دنيا وجود دارد، نمي توانند استفاده كنند. وقتي اين افراد به مرحله‌اي مي‌رسند كه فكر مي‌كنند زماني براي رسيدن به آرزوهاي‌شان ندارد، احساس شكست كرده و در نهايت مي‌ترسند كه مرگ به سراغ آن‌ها بيايد.

🔷ترس از زندگي پس از مرگ

كساني كه به زندگي پس از مرگ اعتقاد دارند و نسب به كارهايي كه در اين دنيا انجام داده‌اند احساس خوبي ندارد، فكر مي‌كنند پس ازمرگ زندگي بدي در اننظارشان است؛ پس دچار ترس ازمرگ مي‌شوند. در واقع احساس گناه و داشتن يك زندگي تلخ پس از مرگ، ترس از مرگ را در اين دسته از افراد تقويت مي‌كند.

🔷مرگ پايان زندگي

برخي ديگر به زندگي پس از مرگ باور ندارند و همين موضوع يعني مرگ پايان زندگي است. فكر كردن به اين موضوع كه تمامي كارهايي كه انجام مي‌دهيد، پوچ است ترس از مرگ را تشديد مي‌كند. اين افكار در افراد ميانسالي كه فرزندانشان خانه را ترك مي كنند نيز پيش مي‌آيد كه به آن سندرم آشيانه خالي مي گويند.

🔷مرگ ديگران

يكي ديگر از علت‌هاي ايجاد ترس از‌ مرگ، از دست دادن عزيزان است. ديدن مرگ و از دست دادن عزيزي آنقدر سخت است كه واقعا ترس ازمرگ را در فرد به وجود مي‌آورد.

🔷ناراحتي ديگران براي مردن وي

بسياري ديگر از مرگ مي‌ترسند، چراكه نمي‌خواهند نزديكان و عزيزانشان برايشان گريه كنند. اين نوع ترس از مرگ ممكن است براي فرد اختلالات ديگري را نيز به وجود آورد.

ترس از مرگ در كودكان

ممكن است كودكان نيز به دلايل مختلفي از مرگ بترسند. كودكان نسبت به بزرگسالان اطلاعات كمتري نسبت به مرگ دارند و كمتر از بزرگ‌ترها مي‌توانند با اين ترس كنار بيايند، چراكه به طور كامل نمي‌توانند مرگ را درك كنند و تصوري از آن ندارند.

چنانچه كودكي داراي ترس ازمرگ باشد و اين موضوع چندين ماه طول بكشد، بايستي كه براي درمان به روانشناس كودك مراجعه كنيد تا زمنيه‌هاي ايجاد افسردگي و ديگر اختلالات براي او وجود نداشته باشد.

درمان ترس از مرگ | چگونه ترس از مردن را از بين ببريم ؟

از آنجايي كه مرگ در نهايت براي هر كسي اتفاق مي‌افتد و جزئي از چرخه طبيعي زندگي است، نبايد دائما به آن فكر كنيد و فقط بايستي سعي كنيد كه در زمان حال زندگي كنيد و از زندگي‌تان لذت ببريد. بايستي سعي كنيد با پررنگ كردن اتفاقات خوشايند در زندگي اين ترس را از بين ببريد. اگر با وجود تمام اين كارها هنوز هم نتوانسته‌ايد بر اين ترس غلبه كنيد، پس بهتر است به دنبال راهي براي معنا دادن به زندگي خود باشيد، چرا كه تا وقتي كه معناي زندگي را درك نكنيد، اسير لذت‌ها و با برعكس اسير ترس‌هاي‌تان خواهيد شد.

يكي از موثرترين روش‌هاي درماني براي اين نوع ترس درمان وجودي و يا رويكردهاي مبتني بر اگزيستانسياليسم مي‌باشد. در اين رويكردها ابعاد ديگر زندگي نيز مورد توجه قرار داده مي‌شود. براي دريافت مشاوره روانشناسي در زمينه درمان فوبيا كليك كنيد. در ادامه چند راهكار براي غلبه بر اين ترس ارائه شده است.

🔸هدفمند باشيد

داشتن هدف در زندگي، انسان را بر روي يك موضوع متمركز مي‌كند و او را براي رسيدن به اهدافش مشغول مي‌كند. ضمن اينكه هدف انگيزه لازم براي ادامه زندگي را هم به وجود مي‌آورد.

🔸زندگي خوب

يك زندگي خوب و عاشقانه در كنار خانواده فكر مرگ و ترس را از انسان دور مي‌كند. سعي كنيد روابط صميمانه خود را بيشتر كنيد و از زندگي كردن در كنار خانواده‌تان لذت ببريد.

🔸چيزي از خودمان به جا بگذاريم

بسياري از افراد اصرار دارند كه قبل از مرگ كار بزرگي انجام دهند كه بعد از مرگ به آن دليل، يادشان در ميان ديگران باقي بماند. لازم است به كساني كه يادشان ماندگار شده توجه كنيد، خواهيد يافت كه موضوع قابل اهميتي براي ايجاد ترس از مرگ نخواهد بود.

🔸روش‌هاي ذهن آگاهي

ترس از مرگ پس از مدتي و به مرور زمان تبديل به وسواس فكري عملي مي‌شود. داشتن وسواس فكري خود باعث تشديد ترس از مرگ مي‌شود. بنابراين بهتر است سعي كنيد براي به دست آوردن آرامش از روش‌هاي ذهن آگاهي استفاده كنيد و با يك ديد باز ترسي كه داريد را مورد بررسي قرار دهيد.

براي اينكار بهتر است از تكنيك‌هاي مختلف تنفس و يا انجام ورزش‌هايي همچون يوگا استفاده كنيد و افكار منفي را از خودتان دور كنيد.

🔸بهره‌مندي از طبيعت

زندگي پر مشغله امروزي، ميزان ابتلا به افسردگي و ترس از مرگ را در آدم‌ها افزايش داده است. پس سعي كنيد زمان‌هايي را براي رفتن به طبيعت و آرامش داشتن اختصاص دهيد. مثلا مي‌توانيد بعد از سحر به پارك نزديك خانه رفته و از سكوت صبحگاهي و صداي پرنده ها لذت ببريد.

رابطه ترس از مرگ با افزايش سن

حتما درباره بحران 40 سالگي شنيده‌ايد. تقريبا اكثر آدم‌ها دوست دارند در اين سن كاري كنند كه نام‌شان همواره در يادها باشد كه در صورتي كه اين بحران حل نشود، به مرور تبديل به ترس از مرگ خواهد شد. اين نوع ترس از مرگ ناشي از حسرت‌ها و كارهاي نكرده است كه ديگر فرصتي براي جبران آن نيست. 

انواع ترس از مرگ

به طور كلي ترس از مرگ نيز انواع مختلفي دارد. در واقع هميشه اين خود مرگ نيست كه افراد را مي‌ترساند؛ بلكه مسائل مرتبطي در اين زمينه وجود دارد كه در افراد ايجاد ترس و اضطراب مي‌كند. ترس از مرگ به شكل هاي زير خود را بروز مي‌دهد.

ترس از دست دادن كنترل

ترس از مسائل و اتفاقات ناشناخته

ترس از ابتلا به بيماري ها و نيازمندي به ديگران

دلسوزي براي ديگران و اطرافيان

نشانه هاي ترس از مرگ

ترس از مرگ نيز مانند انواع ديگر فوبياها با بروز نشانه هايي در افراد همراه است. در واقع هرگاه فرد با چنين موقعيتي روبرو مي‌شود و يا حتي به آن فكر مي‌كند؛ اين علائم را تجربه خواهد كرد. حملات پانيك، افزايش ضربان قلب، تعريق، سرگيجه، حالت تهوع و استفراغ، معده درد يا دل درد و… همگي از اين نشانه ها هستند. 

عومل موثر بر ترس از مرگ

برخي از عوامل سبب تشديد ترس از مرگ و يا احساسات مرتبط با آن مي‌گردند. براي مثال سن عامل مهمي است كه هر چه بالاتر مي‌رود؛ افراد بيشتر به چنين چيزي فكر مي‌كنند. و يا گاهي دچار پشيماني مي‌شوند كه به درستي از زمان خود استفاده نكرده اند. مورد ديگر  جنسيت است كه بر اساس تحقيقات انجام شده زنان بيشتر از مردان، ترس از مرگ را تجربه مي‌كنند. از طرفي ابتلا به بيماري ها مختلف نيز باعث مي‌شود كه افراد احتمال مرگ خود و يا ديگري را همواره در نظر داشته باشند.

سخن پاياني

در شرايط مختلفي شاهد بروز ترس از مرگ هستيم. گاهي هيچ دليل منطقي براي اين ترس وجود نداشته اما فرد همواره مرگ خود و يا اطرافيانش را تصور مي‌كند. اين موضوع گاهي ريشه در كودكي و باورهاي فرد دارد. به طور كلي اين موضوع در طولاني مدت سبب بروز آسيب هاي رواني به افراد شده و مشكلات زيادي را براي آنها ايجاد مي‌كند. به همين دليل بايد براي درمان و پيگشيري از اين موضوع از  يك متخصص كمك بگيرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه تر از مرگ مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني  از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: ترس از مرگ خود و ديگران | درمان ترس از مردن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/9/17  ] [ ۰۸ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب